Vlotbouwen

Met opblaasbare luchtslangen, touw en balken wordt er een vaarbaar vlot gebouwd. Ontdek welke talenten er naar voren komen binnen de groep tijdens deze activiteit. Want samenwerken, overleggen, taken verdelen en elkaars talenten benutten staan hoog in het vaandel bij het maken van een goed drijvend vlot. Je kunt vaak goed zien welk groepje goede afspraken maakt, wie de leiding neemt, wie de volgers zijn, wie snel opgeeft en wie doorzet. Kortom ideaal voor de groepsbinding!

vlotbouwen-min

Strijd

Er wordt samengewerkt met je team en gestreden tegen een ander team. De strijd begint al bij het bouwen en leren knopen leggen. Touwen, balken en opgeblazen luchtslangen zijn de materialen waarmee gewerkt gaat worden.

Na het bouwen wordt het vlot getest op het water middels een race. Welk vlot haalt als eerste het eindpunt, of blijken de gemaakte knopen toch niet zo stevig? Succes verzekerd en een nat pak waarschijnlijk ook!

Vlotbouwen in de Achterhoek

Nu is er in de Achterhoek niet heel veel water waar je op kunt varen. Maar met een beetje creatief denken zijn er best een aantal plekken waar je goed kan vlotbouwen. Er zijn meerdere plekken om te water te gaan bij de Berkel. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn de Veengoot of de oude IJssel. Ook zijn er meerdere recreatieplassen waar we activiteiten kunnen doen rondom het water, hiervoor moeten we van te voren een vergunning aanvragen.

vlotvaren-min

Vlotbouwen

200,- vanaf prijs (afhankelijk van aantal personen)
  • Materiaal om een vlot mee te maken
  • Zwemvest
  • Peddels

Bijzonderheden

  • Vlotbouwen kan alleen plaatsvinden bij geschikt water
  • Eventueel kan vlotbouwen gecombineerd worden met andere activiteiten, zoals kanoën, een fietstocht of steptocht om van A naar B te komen.
  • De prijs is afhankelijk van aantal personen en of het gecombineerd wordt met andere activiteiten